10 نان و شیرینی خوشمزهی فرانسوی
اگر رژیم دارید این مقاله برای شما خطرناک است و ریسک بالایی دارد که همین الان به سمت اولین شیرینی فروشی بشتابید و یک بسته از خوشمزهترین شیرینی فرانسوی آن را تهیه کنید و برای مصرف یک نفره با خودتان به خانه ببرید. اما باز هم خطر دیگری شما را تهدید میکند و آن هم این است که این شیرینی فرانسوی راضی تان نکند و مجبور شوید چمدانتان را جمع کنید و با اولین پرواز به سمت پاریس حرکت کنید تا دسرها و شیرینیها و نانهای فرانسوی را در محل تولدشان و با کیفیت اصلیشان امتحان کنید تا دلتان آرام بگیرد و خیالتان راحت شود. درکل وظیفهی من بود که به شما اخطار بدهم که به سمت مقالهی خوشمزهای آمدهاید، لطفا با احتیاط نزدیک شوید!
با ما همراه باشید تا مروری بر معروفترین و خوشمزهترین نانها و شیرینیهای فرانسوی داشته باشیم.
1-کروسان Croissant
با شنیدن نام کروسان اولین چیزی که به ذهن میآید یک عصرانهی دلپذیر در کنار برج ایفل است. این نان خوشمزه تا این حد به کشور فرانسه پیوند خورده اما آیا خبر دارید که اصلیت این نان اتریشی است؟ اولین کروسان که درواقع به آن kipferl میگفتند، در قرن 13 ام در وین پخته شد. در سال 1770 این نان محبوب به فرانسه آمد و تغییراتی هم در آن ایجاد شد تا با ذائقهی فرانسویها سازگارتر شود. میتوان گفت شیرینیپزهای فرانسوی در این امر بسیار موفق بودند چون امروز کمتر کسی پیدا میشود که این نان کرهای و خوشطعم را برای یک صبحانهی خوشمزه انتخاب نکند!
2-مدلین Madeleine
درست است که این شیرینیهای صدفی شکل بسیار ساده هستند و از تخممرغ، آرد، شکر و کرهی زیاد درست میشوند اما اگر به شکل حرفهای پخته شوند، بهترین گزینه برای همنشینی با چای عصرانهی شما هستند. مدلین شیرینیای سبک است که امکان ندارد از خوردن آن پشیمان شوید. حتما مدلین را با یک فنجان چای امتحان کنید!
3-تارت تاتن Tarte Tatin
سیبهای شیرین و کاراملی شده، در کنار نان کریسپی ترکیبی بهشتی ایجاد میکنند که فرانسویها این ترکیب را کشف کرده و اسم تارت تاتن را روی آن گذاشتهاند! این تارت درواقع نوعی پای سیب برعکس شده است. برای پخت آن اول سیبهای کره و شکر زده شده را در کف ظرف قرار میدهند و سپس روی آن را با لایهای از خمیر میپوشانند. بعد از پختن، تارت را برعکس میکنند و سیبهای کاراملی شده تبدیل به تاپینگی هیجانانگیز برای این شیرینی میشوند.
4-پاریس-برست Paris-Brest
یک خمیر سبک و خوشمزه را تصور کنید که از وسط برش خورده و میان آن با خامهای شیرین پوشیده شده. جذاب به نظر میآید، نه؟ اسم این شیرینی فرانسوی پاریس-برست است. این اسم از یک مسابقهی دوچرخهسواری بین شهرهای پاریس و برست الهام گرفتهاست. آیا دلیل این نامگذاری را میدانید؟ البته! چون این شیرینی فرانسوی شباهت زیادی به چرخ دوچرخه دارد و از طرفی بهترین انتخاب برای خوردن و انرژی گرفتن قبل از یک مسابقهی دوچرخهسواری سخت به حساب میآمد.
5-میل فوی Mille-Feuille
ما این شیرینی فرانسوی را به اسم شیرینی ناپلئونی میشناسیم ولی خود مردم فرانسه به آن میل فوی میگویند. میل فوی به معنای هزار برگ است و به لایههای نازک و ترد نان اشاره دارد که با لایههایی از خامه پر شدهاند و در نهایت هم با تاپینگ سیاه و سفید تکمیل میشوند.
اصلیت میل فوی فرانسوی است اما انواع مختلفی از آن در روسیه، انگلیس، ایتالیا و اتریش هم وجود دارد.
6-ماکارون Macaron
فکر نکنید که ماکارون را فراموش کردهایم! مگر میشود این بزرگوار رنگارنگ خوشمزه را نادیده گرفت؟ ترکیب دو کوکی که با خمیر بادام درست شدهاند و یک فیلینگ خوشمزه آنها را به هم میچسباند. این فیلینگها طعمهای مختلفی دارند، از مارمالاد تمشک گرفته تا خامهی شکلاتی. فکر میکنم ماکارون در عین خوشمزگی، یکی از چشمنوازترین شیرینیهای دنیاست! گفته میشود که ماکارون اولین بار در ایتالیا متولد شد و در سال 1533 به فرانسه آمد اما چه اهمیتی دارد؟ قطعا ماکارون یکی از شیرینیهای خوشمزهی فرانسوی حساب میشود که بهترین نوع آن را میتوانید در شیرینیفروشیهای پاریس امتحان کنید.
7-اکلر Éclair
شیرینی درازی که با کاستارد پر میشود و معمولا با لایهای از شکلات پوشانده میشود و انقدر خوشمزه است که زمان خوردن آن برخلاف شکلش بسیار کوتاه است! تولد این شیرینی فرانسوی دوستداشتنی به قرن 19 ام میلادی در فرانسه برمیگردد، جایی که شیرینیپز معروف سلطنتی، ماری آنتوان برای اولین بار دستورپخت اکلر را درست کرد.
8-رلیجس Religieuse
Religieuse یا شیرینی مذهبی یکی دیگر از شیرینیهای معروف فرانسوی است. علت این نامگذاری شباهت این شیرینی به یک راهبهی درحال عبادت است!! قسمت پایینی این شیرینی شبیه تن راهبه و قسمت بالایی آن شبیه سر راهبه است. شاید فلسفهی پشت نامگذاری این شیرینی خندهدار به نظر بیابد ولی مطمئن باشید که چیزی از خوشمزگی آن کم نمیکند!
9-باگت Baguette
داستانهای مختلفی درمورد چگونگی به وجود آمدن نان باگت معروف فرانسوی وجود دارد. طبق یکی از این داستانها، پیش از انقلاب فرانسه، مردم از تبعیضهای موجود در جامعه خسته شدهبودند. اشراف جامعه نانهای سفید و مرغوبی برای استفاده داشتند، درحالی که مردم عامه فقط نانهای سفتی در اختیار داشتند که به سختی قابل خوردن بود. بعد از انقلاب فرانسه، حکومت جدید قانونی تصویب کرد که در آن ذکر شده بود: "در جامعهی برابر، مرز بین فقر و ثروت باید از بین برود. نانواها فقط یک نوع نان تولید میکنند و آن هم نان برابری است!"
بسیاری از مردم فکر میکنند که باگت درواقع همین نان برابری بوده چون تمام مردم به یک اندازه از آن لذت میبرند. در هر زمانی در شهرها یا روستاهای فرانسه قدم بزنید، عدهی زیادی از مردم را با نان باگت در سبد خریدشان خواهید دید. این نان ساده و خوشمزه با رویهی برنزی ترد و درون نرم و خوشعطر برای هر وعدهای از روز مناسب است. ترکیب نان باگت فرانسوی اصل با مقداری کره یکی از دلچسبترین میانوعدههای ممکن را میسازد.
10-کیک اپرا Opera Cake
زمانی که Cyriaque Gavillon یکی از بزرگترین و خلاقترین شیرینیپزهای فرانسوی، تصمیم به همکاری با Dalloyau صاحب شیرینیفروشی Dalloyau کرد یکی از مهمترین اتفاقات در دنیای شیرینی و دسر فرانسوی رقم خورد. هدف او از درست کردن این کیک این بود که فقط یک گاز از این کیک، طعم کل کیک را منتقل کند. او با لایهها و طعمهای مختلف کار کرد و در نهایت نتیجهی مطلوب و باشکوهی به دست آورد. همسر او بعد از امتحان کردن این کیک جدید گفت که طعم آن او را به یاد خانهی اپرای پاریس میاندازد. از همان لحظه، اسم این کیک انتخاب شد و کیک اپرا متولد شد!
اگر روزی به پاریس سفر کردید، حتما ترکیب طعم رویایی قهوه و شکلات را در این شیرینی فرانسوی چند لایه امتحان کنید و در انتخاب آن حتی لحظهای شک نکنید.